12 semne ale prezenței unei persoane toxice în viața dvs. Scăpați de acești oameni!

Cu siguranță știți că există și oameni toxici. Mai bine zis nu oamenii sunt toxici, dar comportamentul acestora. Cei de la Curious Mind Magazine, sunt siguri că, chiar dacă acest comportament nu este conștient, el îi afectează negativ pe cei dragi.

Mai jos vă prezentăm 12 semne cu ajutorul cărora puteți afla dacă omul de alături este toxic.

1. Persoana este mereu în rol de victimă

Persoanele toxice, indiferent de situație, sunt întotdeauna siguri că au dreptate. Oricare problemă a lor este întotdeauna legată de acțiunile altor persoane. Chiar și atunci când sunt de vină, ei nu recunosc acest lucru. Când întârzie la muncă, sunt de vină ambuteiajele, când divorțează – este de vină partenerul.

2. Vă întrerup permanent

Acești oameni sunt atât de concentrați pe ei înșiși și pe ego-ul propriu, încât uită manierele (desigur dacă aceste maniere există), atunci când este vorba despre o discuție care îi interesează.

Ei permanent îi întrerup pe ceilalți, ceea ce este foarte enervant. O persoană normală, în astfel de situații își cere scuze, dar cea toxică- niciodată!

3. Ei niciodată nu-și recunosc vina

O persoană toxică trebuie să aibă mereu dreptate. În opinia lor, ei niciodată nu greșesc. La îndemâna lor este întotdeauna cineva pe care pot da toată vina. Ei își apără agresiv și cu voce tare ”dreptatea” și mulți sunt gata să se retragă, doar să nu se lege cu ei.

4. Sunt ascultători răi

Faptul că persoanele toxice vă întrerup mereu îi fac să fie și ascultători răi. De fapt, incapacitatea de a asculta – este lipsa de interes și reacție la cele spuse și atragerea subiectului asupra sa.

5. Își alintă propriul ego

O persoană excepțională nu povestește tuturor despre exclusivitatea sa, deoarece acțiunile sale trebuie să vorbească în locul cuvintelor. Cu toate acestea, un individ toxic uită despre modestie, atunci când își enumeră toate calitățile. De aceea, atunci când auziți o persoană care se laudă mereu, faceți concluziile de rigoare.

6. Caută atenție

Această caracteristică nu necesită explicații suplimentare. Oamenii toxici trebuie să fie mereu în centrul atenției. Ei îi întrerup pe ceilalți pentru că vor să domine conversația. Sunt fericiți doar atunci când vorbesc despre propria persoană. Persoanele toxice sunt ușor de recunoscut în mulțime, deoarece sunt întotdeauna cele mai gălăgioase și provocatoare.

7. Mereu îi judecă pe alții

Probabil, ați auzit pe cineva care vorbește de rău despre altă persoană, pe care nici măcar nu a întâlnit-o vreodată. Acest lucru spune multe despre caracterul acestei persoane. Oamenii care critică, chiar și pe cei pe care nu-i cunosc, sau și mai rău au ceva de comentat în privința aspectului exterior al cuiva – sunt toxici și trebuie evitați.

8. Ei gândesc ca adolescenții

Este foarte ușor să-i deosebim pe cei care se comportă de parcă încă ar fi elevi. Ei tind să-i privească pe alții de sus și îi judecă după exterior. Persoanele toxice sunt siguri că sunt cei mai buni – pentru ei ceilalți sunt îmbrăcați prost, sunt nerealizați și nedemni.

9. Nu-i respectă pe ceilalți

Persoanele toxice nu au maniere. Ei niciodată nu spun ”îmi pare rău” sau ”mulțumesc”… Au un comportament antisocial și se mândresc cu faptul că pot insulta și ofensa orice persoană.

10. Sunt instabili fizic și emoțional

Orice persoană care îi umilește, îi ofensează sau mai mult, îi maltratează pe alții este periculoasă! Și dacă suntem supuși violenței fizice sau emoționale, atunci trebuie să luăm măsuri dure.

11. Ei nu-și asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale

Este aproape același lucru, ca atunci când persoana nu-și recunoaște greșelile, dar mult mai rău. Astfel de oameni nu doresc să fie responsabili pentru acțiunile lor, deoarece nu-și văd vinovăția.

12. Ei nu știu ce înseamnă compasiunea

Trăsătura cea mai umană pe care o are omul este capacitatea de a simți durerea străină și compasiunea. Cu toate acestea, aceste calități lipsesc la o persoană toxică. Persoana toxică nu știe ce înseamnă empatia. Chiar dacă demonstrează compasiune, este doar un joc pentru a obține ceva pentru sine.

Alături de o persoană toxică, oricine se simte rău. După o scurtă conversație cu o astfel de persoană aveți dureri de cap și o stare de spirit proastă, începeți să vă înfuriați și chiar plângeți. Singura scăpare din această situație este să nu comunicați cu astfel de indivizi.

Cu siguranță în mediul dvs există cel puțin o persoană toxică.