16 utilizări total neașteptate ale pastei de dinți. Ai știut toate astea?

Știați că pasta de dinți se poate folosi nu doar pentru curățarea dinților?

La momentul actual nici nu ne putem imagina viața fără periuța și pasta de dinți, dar puține persoane știu că pasta de dinți ne poate fi utilă și în alte situații în afară de periajul dinților.

1. Pasta de dinți ajuta la curățarea a încălțămintei de culoare albă, a adidașilor

Adidașii albi sunt în trend în acest sezon estival. Dacă ați avut încălțăminte de culoare albă știți că se murdăresc foarte ușor și acest lucru le strică aspectul. Dar există o soluție foarte simplă: se pot curăța cu ușurință cu ajutorul pastei de dinți de culoare albă și al unei periuțe.

2. Argintul se curăță perfect cu pastă de dinți

Pasta de dinți este unul dintre cele mai bune produse de curățare pentru argint și unele obiecte de metal. Pentru a le curăța înmuiați-le timp de 10-15 minute în apă curată, puteți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu. Apoi curățați obiectul de argint cu o periuță de dinți veche și cu pastă de dinți până când acesta va străluci deoarece pe lângă efectul de curățare, pasta de dinți mai și lustruiește.

3. Pasta de dinți curăță perfect clapele pianului

Clapele îngălbenite nu arată prea bine, dar pasta de dinți le poate curăța perfect; după această procedură de curățare instrumentul muzical va străluci din nou.

4. Ajută la îndepărtarea petelor de ruj și de cerneală de pe haine 

 

Dacă veți aplica pastă de dinți peste petele de ruj sau cerneală, acestea vor dispărea. Dacă nu veți reuși să le îndepărtați după prima încercare, repetați procedura.

5. Pasta de dinți curăță ceștile

Pasta de dinți ajută rapid la îndepărtarea petelor de cafea sau de ceai de pe veselă. Puneți o cantitate mică de pastă de dinți pe burete și ștergeți cu ea suprafața umedă a veselei.

6. Pasta de dinți este un asistent magic, dacă este necesară îndepărtarea vopselei de pe suprafața pielii

Când vopsiți părul la domiciliu, puteți derula de multe ori colorantul cu exces de piele. Se poate observa nu imediat, dar deja când vopseaua este fixată. Una dintre cele mai eficiente modalități de a elimina astfel de pete de pe piele este să le curățați cu pastă de dinți.

7. Cu ajutorul pastei de dinți puteți reduce iritarea de la mușcăturile insectelor 

 

Pasta de dinți ameliorează senzațiile neplăcute de pe urma mușcăturilor de insecte. Aplicați un strat subțire de pastă de dinți pe mușcătură și lăsați până când vor trece senzațiile neplăcute.

8. Pasta de dinți este un remediu excelent pentru acnee

Pasta de dinți vă vine în ajutor și dacă v-a apărut vreun coș. Aceasta înlătura în mod miraculos inflamația, usucă pielea. Dacă veți unge seara locul inflamat cu puțină pastă de dinți, dimineața acesta va arăta cu mult mai bine. Stratul de pastă de dinți trebuie lăsat pe piele; nu trebuie să acoperiți coșul cu bandaj.

9. Pasta de dinți poate curăța fierul de călcat

Pasta de dinți vă va ajuta la curățarea fierului de călcat; în urma acestei proceduri suprafața fierului va deveni netedă și călcatul va deveni cu mult mai ușor.

10. Curățarea ecranului smartphone-ului 

 

Pasta de dinți lustruiește excelent. Folosind o cârpă moale și puțină pastă de dinți, puteți curăța ușor și eficient ecranul smartphone-ului Dumneavoastră.

11. Curățarea încălțămintei în interior și în exterior

Pasta de dinți vă va veni în ajutor la curățarea încălțămintei atât în ​​interior, cât și în exterior. Ca bonus veți obține și un miros proaspăt.

12. Curăța petele de pe covor sau de pe tapițeria mobilierului

Pasta de dinți înlătură foarte ușor petele de pe tapițerie, covor etc. Aplicați puțină pastă de dinți pe o cârpă umedă și curățați cu ea petele.

13. Albirea unghiilor îngălbenite 

Unghiile se îngălbenesc în urma vopsirii cu ojă, dar și aici vă vine în ajutor pasta de dinți; aplicați un strat subțire de pastă pe unghii și acestea își vor recăpăta culoarea lor naturală și frumoasă.

14. Pasta de dinți ajută la eliminarea mirosului neplăcut al veselei

Pasta de dinți va elimina mirosul neplăcut și va curăța suprafața borcanelor, a termosului sau a oricăror alte obiecte care au stat mai mult timp închise ermetic.

15. Pasta de dinți ajută la eliminarea zgârieturilor de pe CD 

Utilizați pasta de dinți și pentru a elimina zgârieturile de pe CD. Curățarea delicată cu pastă va face suprafața discului foarte netedă.

16. Pasta de dinți ajută la oprirea sângerării rănilor ușoare

Dacă ați observat semne de sângerare după bărbierit sau dacă v-ați tăiat, prelucrați rana cu pastă de dinți în absența altor produse speciale. Aceasta poate să oprească sângele și să dezinfecteze rana.

Acest articol prezintă doar cele mai importante metode de aplicare a pastei de dinți.