17 trucuri de uz casnic care îți vor face viața mai ușoară, iar curățenia mai plăcută.

În fiecare zi ne ciocnim cu treburile casnice care ne răpesc mult timp și puteri. În dorința de a vă face viața mai ușoară, am decis să vă propunem aceste 17 trucuri utile de uz casnic, care cu siguranță vor fi apreciate de toate gospodinele.

Un miros neplăcut în toaletă

Turnați puțin detergent aromatizat în suportul pentru perie și veți uita pentru totdeauna de mirosul neplăcut din toaletă.

Depuneri și rugină pe tacâmuri

Scăpați de rugina și depunerile de pe tacâmuri cu ajutorul sucului de lămâie. Prelucrați suprafața tacâmurilor (lingure, cuțite și furculițe) cu o jumătate de lămâie. Peste puțin timp spălați tacâmurile cu apă și ștergeți-le cu o cârpă curată din lână.

Sertare ”zgomotoase”

Dacă vă deranjează sunetul puternic provocat de sertare atunci când le închideți, încercați să aplicați o bandă subțire din lipici fierbinte în partea superioară a peretelui interior al sertarului.

Soluție universală de curățare

Amestecul de oțet și detergent de spălat vasele este cel mai eficient pentru a curăța orice suprafață murdară. Această emulsie vă va ajuta să economisiți bani pentru procurarea produselor chimice speciale de uz casnic.

Geamuri curate

Spălarea geamurilor nu este o ocupație ușoară sau foarte plăcută. Însă amestecul din apă și amidon vă va ajuta să spălați foarte ușor ferestrele. Dizolvați într-un litru de apă o lingură de amidon și ștergeți geamurile. După aceasta ștergeți urmele de murdărie și amidon cu o cârpă umedă și una uscată.

Praful de pe suprafețele prelucrate cu lac

Nu ștergeți niciodată mobilierul lustruit și prelucrat cu lac cu cârpă umedă. Pentru a preveni depunerea prafului pe aceste suprafețe folosiți doar șervețele speciale sau cârpe uscate.

Soluție pentru condensul de pe geamuri

Amestecul din glicerină și alcool – este cel mai eficient pentru a scăpa de condensul de pe geamuri. În plus, această emulsie va face ca geamurile să rămână curate mai mult timp. Această rețetă este foarte actuală iarna, când se începe sezonul de încălzire.

Prosoape de bucătărie

Pentru ca prosoapele de bucătărie să se spele mai bine, înainte de spălarea în mașina de spălat, înmuiați-le în apă caldă cu oțet.

Mânere strălucitoare

Când faceți curățenie nu uitați de mânerele de la uși. Foarte multe bacterii se așează anume în aceste locuri, iar petele și amprentele sunt foarte vizibile și strică aspectul camerei. De aceea, vă recomandăm cel puțin o dată pe săptămână să ștergeți mânerele de la uși și mobilier cu șervețele speciale sau soluție de alcool.

Curățarea mobilierului tapițat

Mobila moale, ca un burete, absoarbe murdăria și mirosurile neplăcute. Turnați într-un pulverizator puțină vodcă și prelucrați cu alcool suprafața canapelei. Lăsați suprafața să se usuce. Acest truc vă ajută să împrospătați aspectul mobilierului și să eliminați mirosurile nedorite.

Curățarea covoarelor

Covoarele creează o atmosferă confortabilă și caldă în locuință. Dar pentru ca covorul să vă servească mai mult timp fără a pierde aspectul exterior, el necesită o îngrijire corespunzătoare. Curățați murdăria și eliminați mirosurile nedorite cu ajutorul bicarboinatului de sodiu. Împrăștiați bicarbonatul de sodiu peste covor și lăsați pentru câteva ore, după aceasta aspirați covorul.


Elemente sanitare strălucitoare

Nu vă grăbiți să aruncați o bucată de lămâie rămasă. Puteți să folosiți lămâia pentru curățarea instalațiilor sanitare din crom. Treceți cu o felie de lămâie pe suprafața robinetelor, duzei și furtunului de duș pentru ca acestea să strălucească ca noi.

Oglinzi strălucitoare

Cu o jumătate din cartof crud ștergeți suprafața oglinzii, după care spălați oglinda cu apă rece și ștergeți cu o cârpă uscată. Aceasta este cea mai ușoară și mai accesibilă metodă de a curăța oglinzile din casă până vor străluci.

Procesul de fierbere a cartofilor

Pentru a fierbe cartofii mai repede adăugați în apă puțin unt.

Uscarea încălțămintei

Uscați încălțiminea umedă folosind sarea. Încălziți sarea în tigaie, umpleți o șosetă cu această sare și puneți-o în pantofi. Dacă este necesar repetați încă o dată același truc. Trucul va deveni o adevărată salvare în zilele ploioase de toamnă.

Radeți cașcavalul

Înainte de a rade cașcavalul tare ungeți răzătoarea cu ulei vegetal. Cașcavalul nu se va lipi, iar răzătoarea se va spăla mult mai bine.

Mirosurile neplăcute în bucătărie

Bucătăria este locul care întotdeauna abundă cu tot felul de arome, deseori nu cele mai plăcute. Puteți scăpa rapid de aceste mirosuri nedorite din bucătărie cu o lingură de oțet. Încălziți o lingură de oțet într-o tigaie până când acesta se va evapora complet.