Aceste evenimente s-au întâmplat în realitate: 7 filme de excepție, bazate pe fapte reale

Ceea ce se întâmplă în viața reală, nu poate inventa niciun scenarist. Unele evenimente din viață pot schimba cursul istoriei și rămân în memoria oamenilor pentru multe secole. Aceste evenimente, devin subiectul multor cărți, seriale și filme. Dacă privim aceste ecranizări, uneori este dificil să credem că istoriile descrise s-au întâmplat în realitate.

Vă propunem o selecție din 7 filme recente, care au fost filmate pe motivele unor evenimente reale.

1. ”I, Tonya” – 2017

Subiectul filmului este bazat pe biografia celebră și controversată a uneia din cele mai renumite patinatoare pe nume Tonya Harding. Tânăra a devenit cunoscută nu doar pentru realizările sale în sport, dar și pentru comportamentul său scandalos. Copilăria dură, complicată și plină de lipsuri și educația mamei alcoolice i-au format caracterul fetei. Tonya și-a dorit să obțină succesc în acest sport – și a reușit asta. Dar dorința necontrolată de a învinge mereu, duce uneori la consecințe negative.

2. ”The Catcher in the Rye” – 2017

Înaintea spectatorului, se desfășoară biografia scriitorului american Jerome David Salinger, care a contribuit enorm la cultura mondială. Romanul său ”The Catcher in the Rye” este foarte popular deja de mulți ani.

Coșmarul celui de-al doieal război mondial, moartea prietenilor, inima frântă, toate au lăsat o amprentă serioasă asupra caracterului și viziunilor scriitorului. Succesul enorm al romanului l-a făcut pe Salinger să ducă un mod de viață retras.

3. ”All the Money in the World” – 2017

Este un lucru știut de mulți, că banii rezolvă orice problemă. Dar se pare că există și excepții de la această regulă. După ce a fost răpit nepotul celui mai bogat magnat al petrolului Paul Getty, acestuia i s-a cerut o răscumpărare. Spre mirarea tuturor, bunicul milionar a refuzat să achite acești bani. Singura speranță pentru tânăr devine mama sa, care nu are niciun ban și un ofițer de securitate al lui Getty.

4. ”The post” – 2017

Timp de mulți ani guvernul american și-a mințit cetățenii în privința războilui din Vietnam. În mâinile editorului ziarului ”Washington Post” au ajuns materiale secrete, care pot aduce lumină asupra secretelor de stat. Acum, în fața conducerii ziarului apare dilema: să lase totul așa cum a fost până acum, sau să dezvăluie oamenilor adevărul teribil.

5. ”Lion” – 2017

Dacă această poveste nu s-ar fi întâmplat în realitate, ar fi imposibil nici să nu crezi în ea. Filmul povestește despre încercările unui tânăr pe nume Saroo de a-și găsi propria familie, pe care a pierdut-o cu mulți ani în urmă. Se pare că nu este atât de ușor să facă asta, pentru că această istorie s-a întâmplat în India, care este o țară dens populată. Va putea oare tânărul să-și găsească părinții?

6. ”Colonia” – 2016

Povestea descrisă în film este inspirată din trecutul unui cuplu german, care se aflau în Chile, exact atunci când în țară a avut loc lovitura de stat. După ce tânărul a fost răpit de poliția locală, iubita sa a început să-l caute. Fata nici nu ar fi crezut vreodată, că ambii se vor pomeni sechestrați într-o colonie din care este imposibil să scapi.

7. ”Darkest Hour” – 2017

Una din cele mai dificile perioade din istoria omenirii a fost cel de-al doilea război mondial. În acele timpuri grele, postul de prim-ministru al Marii Britanii îl ocupă Winston Churchill. Pe umerii săi este soarta milioanelor de oameni, precum și lupta pentru victorie în război.

Dacă încă nu ați privit aceste filme, trebuie să o faceți cât mai curând. Cu siguranță nu veți regreta.