Are 92 de ani, practică yoga și acum ne dezvăluie secretele sale despre fericire și longevitate

Exercițiile de yoga au schimbat totul. Aproape toată viața mi-am dedicat-o carierei și doar la 80 de ani am decis să schimb ceva. Cu timpul, cuvântul „problemă” a devenit un fel de mantra. Îl repetam plimbându-mă pe stradă sau în timpul altor activități.

Această rugăciune de fiecare zi m-a făcut să devin ceea ce sunt acum. Imediat ce întâlniți o problemă mai dificilă, începeți să o acceptați, iar dacă vă întâlniți față în față cu o sarcină grea, dvs. începeți să o acceptați, iar dacă vă întâlniți față în față cu problemele, înseamnă că pierdeți posibilitatea de a schimba ceva. Pierdeți ceva ce v-ar putea schimba viața și nimic nu se va mai repeta.

Practicarea yoga, învățarea tango-ului și săriturile cu coarda – nici un lucru din acestea nu intrau în planurile mele. Însă toate m-au interesat la o vârstă mai înaintată. Și asta este cel mai folositor din tot ce am făcut eu în toată existența mea.

Toate acestea împreună m-au făcut să scriu poezii, muzică și bloguri. Nici nu bănuiam că voi începe să practic yoga. Într-o zi o prietenă de a mea m-a invitat la o lecție de yoga.

Prima mea reacție a fost una negativă. Deși după o discuție cu profesorul și cinci minute de chibzuire, corpul meu se afla în poziția Câinelui și de parcă îmi spunea „Așteaptă puțin și totul îți va plăcea…”

Corpul meu era foarte ascultător și îndeplinea toate exercițiile. Anume această lecție a pus începutul unui drum incredibil pe care îl urmez până în ziua de azi.

Practic yoga pentru a trăi și trăiesc pentru a face yoga. Știu că de realizările mele în yoga depinde viața mea de mai departe.

Fac exerciții de yoga în fiecare zi a câte 45 de minute. Acestea îmi ating fiecare mușchi, fortifică corpul și mintea, îi permite corpului să respire. Desigur există ș alte metode de a-ți aduce corpul în ordine, dar cred că yoga este cel mai complex dintre ele.

Dacă mergeți la sală, faceți totul pentru dvs., pentru corpul și mintea dvs. Chiar dacă ați obosit spuneți-vă: „Eu fac acest lucru pentru mine și pentru cel mai bun prieten al meu.”

Corpul dvs. într-adevăr este cel mai bun prieten și partener în viață. Țineți minte despre asta! Niciodată nu spuneți că nu aveți timp. Nu este adevărat. Lipsa de timp este o îndreptățire nefondată care vă împiedică să vă simțiți mai bine și să trăiți mai mult. Eu sunt un exemplu viu în acest sens.

Mai mult, mie îmi place foarte mult să sar cu coarda dimineața. Simt că îmi mențin corpul tonifiat și aș prefera să mor decât să trec peste vreun antrenament. De fapt totul este foarte simplu, inițial începeți lent de la un minut, apoi măriți timpul treptat. În final veți fi la fel de dependenți ca mine. Când veți ajunge la 6 minute veți înțelege cât de puternici sunteți.

Nu îi ascultați pe cei care vă spun că coarda vă poate dăuna. Eu o practic deja de 2 ani și nu simt nici o durere. În primul rând gândiți-vă că este foarte utilă pentru sistemul cardio-vascular, oxigenând mai mult inima și plămânii. Nu vă temeți de nimic, pur și simplu încercați. Vă garantez că veți trăi mult și sănătos.

Pentru mine yoga, tango și coarda sunt un trio fantastic! Un mod extraordinar de a vă schimba viața.

La naștere primim un instrument unic – corpul nostru. Și el este unicul care va fi întotdeauna alături toată viața. De aceea, iubiți, respectați și aveți grijă de dvs. Ascultați corpul el are glas și el vrea să fie ascultat. Însușiți-i toate posibilitățile.

Iubiți-vă pe sine și ceea ce faceți. Credeți-mă că mișcarea este cheia către o viață sănătoasă. Totodată nu uitați să petreceți timpul cât mai vesel.

Priviți în acest video cum această femeie dansează tango. Aici are 80 de ani. Mulți la această vârstă au un buchet de boli, iar ea a dovedit faptul că puteți să vă schimbați viața la orice vârstă.

Aveți grijă de sănătatea dvs.