Ce trebuie să adăugați în apă, pentru a stimula înflorirea orhideelor

Pentru fiecare cultivator de orhidei îngrijirea, dar mai ales înflorirea acestor plante reprezintă o satisfacție maximă. Chiar dacă mulți reușesc să creeze condiții ideale pentru creșterea orhideelor, cultivatorii nu întotdeauna oferă și condiții pentru o înflorire intensă a plantelor. De aceea am decis să vă povestim despre o metodă eficientă, care cu siguranță va stimula înflorirea acestor plante superbe. Cu puțin efort, în termen foarte scurt, veți reuși să stimulați înflorirea orhideelor.

Usturoiul este foarte util pentru a stimula creșterea și înflorirea orhideeelor. Apa cu usturoi, preparată corect va face ca plantele să înflorească intens și mult mai repede. Florile vor deveni mai rezistente față de paraziți și alți factori dăunători. Deja peste 2 săptămâni de folosire a acestei soluții cu usturoi orhideele vor înflori!

Pentru a prepara soluția miraculoasă aveți nevoie de:

– 3 căței de usturoi

– 1 l de apă

– 1 pastilă de acid succinic

Mod de preparare:

1. Dizolvați pastilă de acid succinic în apă fierbinte.

2. Usturoiul trebuie mărunțit.

3. Adăugați usturoiul în apa răcită.

4. Turnați apa cu usturoi într-un vas din sticlă și lăsați amestecul să se infuzeze timp de 24 de ore.

5. Strecurați amestecul.

6. Dizolvați apa cu usturoi într-o găleată de apă stătută.

Cu această apă trebuie să hidratați orhideele prin metoda semicufundării, doar o dată pe lună.

Pentru a hidrata orhideele se folosește și apa de usturoi obișnuită, care se poate păstra destul de mult timp. Dar anume adăugarea acidului succinic stimulează creșterea intensivă a plantelor. Nu uitați că apa cu acid succinic trebuie utilizată în 3 zile.

Acest truc, cu siguranță va fi de folos. Dacă urmați recomandările noastre veți vedea că orhideele dvs vor înflori mult mai repede, bucurându-vă privirea.