Copiii sunt karma părinților. Un articol cu sens profund de la scriitorul ezoterist Denis Zaharov.

„Copiii sunt karma părinților” – acest lucru este adevărat! Articolul cu un sens profund, al scriitorului și ezoteristului Denis Zaharov, despre faptul cum copiii își învață părinții și ce concluzii trebuie să facă fiicare din noi, a uimit multă lume.

Aproximativ până la 16 ani, anume prin bolile, comportamentul și poznele copiilor noștri Viața vorbește cu noi. Băieți își educă mamele, iar fetele își ghidează tații. Nu asta nu este o glumă. În calitate de exemplu elocvent, putem menționa povestea unui cuplu tânăr care avea un copil orb. Toată lumea se mira, de ce un cuplu atât de frumos, are parte de această nefericire! Toți îi încurajau spunându-le că Dumnezeu este nedrept. Prietenii familiei îi compătimeau personal sau pe rețelele de socializare. Toată lumea era sigură, că dacă cuplul are niște imagini atât de drăguțe postate pe Internet, familia este lor este la fel de frumoasă.

Dar când una dintre bunici s-a oferindu-se să-i ajute pe părinți și să îngrijească de copil, s-a mutat în apartamentul tinerilor, a rămas șocată de cele văzute. Tot romantismul și fericirea demonstrativă dispăruse! Orice lucru neînsemnat provoca adevărate scandaluri în familie. Cuplul se certa ca pisica și câinile, împăcându-se doar noaptea, în pat. Acest lucru era dureros. Și după cum s-a dovedit nu doar mama unuia dintre soți, dar și copilul nou-născut nu doreau să vadă certurile părinților. De aceea, copilul a ales karma orbului, în speranța că părinții își vor da seama din ce cauză s-a întâmplat acest lucru anume cu ei. Părinții însă nu înțelegeau nimic!

Nu am fost învățați să facem legătura dintre mentalitate și manifestările fizice. Suntem prea materialiști și prea sceptici. Trăim după modelul ”muncă – casă – muncă”, fără a avea posibilitatea să ieșim din acest cerc vicios. Este o iluzie că acest drum este infinit. Nici nu reușim să constientizăm când ne pomenim deja pensionari. În memorie rămân doar puținele clipe de fericire deplină: odihna pe malul mării, nunta, succesele copiilor. Dar unde sunt propriile realizări și succese? Apartamentul, vila luxoasă, două mașini – nimic din toate astea nu mai contează, deoarece acestea sunt doar niște realizări pentru anturajul nostru, dar ce am făcut deosebit pentru Eternitate?

Am dat naștere copiilor? Da, ne-am străduit din toate puterile, am făcut ceea ce nu ne place, doar ca să câștigăm bani pentru a ne întreține familia. Atât timp cât cresc – copiii nu ne văd, pentru că mereu suntem la munca pe care o urâm.

Mamele poartă copiii pe la tot felul de medici. În așa condiții vrei nu vrei – te îmbolnăvești. Mai ales în secolul XXI, când există atâtea tehnologii moderne, care pot descoperi orice afecțiune și patologie chiar și cea inexistentă!

Toate problemele încep de la mentalitate. O mamă singură l-a telefonat pe dl Zaharov și a început să se plângă că nu-i ajung bani pentru întreținere și pentru a crește fiul de 10 ani, care deseori se îmbolnăvește. Femeia spunea că nu are cine să o ajute și nu mai știe ce să facă. Scriitorul a repetat de câteva ori – ”Copiii sunt karma părinților”. Femeia fiind ocupată cu munca și câștigul banilor, pentru a achita consultațiile medicilor, nici nu auzea aceste cuvinte.

Peste câteva zile scriitorul a telefonat-o pe această femeie și a întrebat-o:

– Ce mai faci? Îți este greu?

– Da! Mi-e teamă de ziua de mâine, nu mai știu ce să fac!

– Te-ai gândit la ceva?

– Nu vă supărați, dar dvs mereu îmi spuneți despre karma fiecăruia din noi, dar eu trăiesc aici și acum. Trebuie să muncesc, dar nu să mă gândesc la karmă!

– Dar nu te-ai gândit că copilul tău încearcă să-ți spună că îi lipsește dragostea maternă? Copilul tău nu are tată. El este întotdeauna singur. Tu mereu ești la muncă.

– Ce ar trebuie să fac?

– Schimbă-ți locul de muncă sau petrece la muncă doar prima jumătate a zilei.

– Și cum să fac rost de bani? Dvs mă veți plăti?

– Hai, să facem în acest mod – a decis scriitorul – vei munci doar pentru jumătate de salariu și vei dedica mai mult timp copilului tău. Dacă peste 2 săptămâni copilul nu se face bine, îți voi plăti salariul lunar.

Femeia timp de o săptămână s-a gândit ce să facă. Cu toții dorim să obținem în viață și niște garanții, că totul va fi bine și chiar excelent. Dar Pământul este un loc plin de oportunități și posibilități și nu o companie de asigurări. Trebuie doar să învățăm din copilărie, să avem încredere în soartă și providență.

În sfârșit, peste o săptămână, mama a fost de acord cu oferta scriitorului. Dânsa s-a pregătit psihologic pentru ce este mai rău. Alegerea femeii a fost criticată de toți prietenii și colegii săi de muncă. Cu toții o avertizau că nu va avea suficienți bani pentru a achita serviiile medicului.

Dar nu a fost nevoie să plătească nimeni! Nici scriitorul nu a trebuit să-i dea bani femeii, și nici ea nu a trebuit să achite serviciile medicale.

Dl Zaharov i-a explicat femeii că – statutul de mamă solitară, nu este o sentință. ”Destinul” pe care l-a ales copilul încă până a se naște, este ceea de ce are nevoie chiar el. De aceea mama trebuie să accepte această situație așa cum este și să nu se mai teamă că se vor termina toți banii, că va fi imposibil să achite serviciile medicului. Uitați de toate! Doar aveți încredere în soartă și înțelegeți ceea ce vă spune propriul copil.

Băiatul nu s-a mai îmbolnăvit. Deja peste o săptămână, tot ceea ce o speria pe mamă, a încetat să mai fie o stare cronică. Iar încă peste două săptămâni, copilul și-a dorit să meargă la școală.

Scriitorul a întrebat femeia:

– Pot să te ajut cu banii?

Mama băiatului s-a simțit insultată de aceste cuvinte.

– Mi-ai oferit mult mai multe – m-ai trezit și m-ai ajutat să privesc situația din altă perspectivă. Îți datorez mult!

– Nu-mi datorezi nimic! Trăiește și bucură-te de viață. Conștientizarea situației – face minuni. De îndată ce percepția unei persoane se schimbă, se schimbă și lumea din jurul său. Așadar nimeni nu datorează nimic nimănui.

Dar persoanele din anturajul acestei femei au rămas uimiți și o întrebau în continuu ce a făcut femeia pentru a-și trata copilul. La care medic s-a adresat? Ce i-a prescris medicul? Cu toții auzeau în loc de un răspuns, doar fraza enigmatică: ”copiii sunt karma părinților”. Dar puțini din ei s-au gândit la sensul acestor cuvinte și la sentimentele copiilor săi.