Dacă sunteți trist, bolnav sau singur, citiți acest text care are aproape două sute de ani

Dacă sunteți trist, bolnav sau singur, citiți acest text. A fost scris de poetul Max Ermann în anii 1920 ai secolului trecut. Poemul se numește Desiderata. Această lucrare este atât de înțeleaptă și de pătrunzătoare încât a intrat în ​​istorie; puteți găsi informații pe Wikipedia despre acest poem!

Max Ehrmann a scris în jurnalul său intim: „Aș dori, dacă voi reuși, să las un dar în urma mea, un scurt eseu”. Cam în acea perioadă a creat „Desiderata”.

Citiți aceste rânduri, au foarte mult sens!

„Mergi în pace pe drumul tău, prin larmă și grabă și amintește-ți că lumea poate exista în tăcere. Pe cât se poate, fără să-ţi pleci capul, fii prieten cu semenii tăi; exprimă-ți adevărul tău. Ascultă-i cu calm și limpezime pe ceilalți, chiar și pe cei mai plictisitori, şi pe cei mai ignoranți. Au și ei ceva de spus.

Fugi de oamenii gălăgioși și agresivi; ei păcătuiesc împotriva Duhului. Nu te compara cu ceilalți de teama să nu devii fățarnic Sau plin de amărăciune. Căci întotdeauna vei găsi pe cineva mai bun su mai rău decât tine.

Bucură-te de succesele tale, dar și de planurile tale. Iubește-ți munca, oricât ar fi de umilă, căci este un lucru de preț în comparație cu alte lucruri pe care le deții. Fii prudent căci lumea este înșelătoare. Dar să nu uiți că există și virtute, că mulți oameni aspiră la marile idealuri și lumea este plină de eroism.

Fii tu însuți şi nu fi prefăcut în prietenie și nu fi cinic în dragoste, căci în ciuda vicisitudinilor și a dezamăgirilor, ea este la fel de plină de viată ca iarba pe care pășești.

Acceptă trecerea inevitabilă a anilor lăsând în urmă, fără regrete, tinerețea și plăcerile ei. Să știi că, pentru a fi tare, trebuie să te pregătești, dar nu ceda în fața temerilor himerice pe care le zămislesc adeseori oboseala și singurătatea.

Fii disciplinat, dar totodată fii bun cu tine însuți. Și tu ești fiul universului, la fel ca arborii și stelele. Ai dreptul să fii aici. Și orice ai crede, Universul își vede de drumul său așa cum se și cuvine. Fii împăcat cu Dumnezeu, indiferent de faptul cum îl înțelegi.

Și oricare ți-ar fi povara și aspirațiile, în zgomotul și confuzia vieții, păstrează-ți sufletul în pace. În pofida necazurilor, a trudei, a visurilor risipite, viața rămâne frumoasă. Fii prudent”.

Există o legendă în legătură cu acest poem:

În jurul anului 1959 parohul bisericii Sfântul Paul din Baltimore a adăugat această poezie în arhiva bisericii cu următoarea inscripție pe mapă: „Biserica Veche Sfântul Paul, 1962″ (În 1962 a fost fondată).

Enoriașii bisericii își transmiteau această mapă unul altuia. În 1965 unul dintre oaspeții parohiei a văzut acest text și i s-a părut interesat. El a crezut că „Desiderata” este o felicitare de Crăciun. Din moment ce textul se găsea în mapa „Biserica Veche Sfântul Paul, 1962″, oaspetele a considerat că în acel an și anume în această biserică a fost găsit textul. Anume de atunci a apărut această legendă…

Fiți fericiți.