Descoperire revoluționară – sarea poate să vă întinerească!

Sarea de mare – este un dar unic al naturii, pe care omenirea l-a descoperit acum 4000 de ani. Metodele de extracție (evaporarea apei sau extracția din sedimentele marine antice) au rămas neschimbate, dar domeniile unde sarea este folosită demult au depășit limitele bucătăriei.

De exemplu, baia cu sare de mare, este una din principalele proceduri în stațiunile balnerale. Această procedură întărește capilarele și vasele sanguine, ameliorează inflamația articulațiilor, elimină toxinele, normalizează sistemul endocrin, hrănește pielea și contribuie la slăbire.

În condiții casnice, pentru o baie profilactică, aveți nevoie de 100-300 g de sare, pentru baie curativă trebuie 500-1000 g. Temperatura apei nu trebuie să depășească 39 de grade, iar timpul unei proceduri este de 20 de minute.

Femeile nu obosesc să caute căi către tinerețea veșnică, dar puține din ele știu că soluția este la suprafață – într-o mână de sare. În acest articol veți afla cum compresele cu sare de mare, frecțiile și băile vor ajuta să întoarceți elasticitatea pielii, să conturați ovalul feței, să hidratați și să restabiliți culoarea tenului.

Sarea de mare pentru întinerirea pielii

Apa sărată reduce numărul de ioni încărcați pozitiv, care afectează negativ corpul și crește numărul celor negativi. Mineralele din compoziția sării contribuie la pătrunderea nutrienților din sare în celule, îmbunătățesc metabolismul, elimină toxinele, întăresc pereții celulelor, dezinfectează, elimină reacțiile alergice. Apa cu sare este eficientă pentru tratarea eczemelor, acnee și psoriazisului.

Obișnuiți să faceți o dată pe săptămână băi cu sare de mare. În scurt timp veți simți o diferență: pielea îmbătrânită va deveni elastică și plină de strălucire.

Începeți cu comprese cu sare de mare – o etapă necesară pentru a pregăti pielea pentru procedurile ulterioare. Dizolvați într-un litru pe apă fierbinte 2 linguri de sare de mare. Lăsați apa să se răcească puțin după care înmuiați în această soluție un prosop, scurgeți puțin prosopul și aplicați-l pe gât, bărbie și față. Lăsați pentru 5 minute, apoi umeziți prosopul din nou și lăsați compresa pentru 5 minute.

Compresa îmbunătățește microcirculația sângelui, contribuie la umflarea stratului cornos, care poate fi apoi îndepărtat foarte ușor cu orice scrub cu sare.

Scrub-ul cu sare – 1 lingură de ulei de măsline (puteți înlocui cu ulei din germeni de grâu, caise sau semințe de struguri), amestecat cu 1 lingură de zahăr. Aplicați amestecul pe piele, masați fața cu degetele, deplasându-vă de la bărbie spre tâmple și frunte.

Spălați fața cu apă caldă și îndepărtați urmele de ulei cu un șervețel. Această procedură contribuie la mineralizarea profundă a pielii, hidratarea netezirea și tonifierea pielii.

Clătiți fața cu o soluție salină dimineața și seara. În 100 ml de apă fierbinte dizolvați 0,5-1 lingură de sare de mare. Răciți amestecul până la 37 de grade, după care spălați fața , dar nu vă ștergeți pe față și nu spălați fața cu apă curată. Pielea va absorbi foarte repede toată apa cu sare și se va usca. După aceasta aplicați pe față orice cremă preferată.

Sarea de mare – este cea mai accesibilă și mai eficientă modalitate de a întineri în timp scurt. Folosirea sării nu are contraindicații, pentru pielea sensibilă puteți reduce concentrația de sare, iar după folosire să spălați fața.

Sperăm că această informație despre proprietățile anti-îmbătrânire ale sării de mare a fost utilă.