Educația severă și înțeleaptă este cheia succesului și fericirii copiilor în viitor

De educația corectă a copiilor în mare măsură depinde viitorul lor. Anume educația este cheia succesului și conviețuirii armonioase cu alți oameni. Abilitatea de a fi flexibil și de a asculta – este una din competențele oamenilor de succes.

Cu ajutorul acestei abilități copilul poate avansa pe scara profesională. Poate deveni un discipol al unor profesori mari și profesioniști. Și este știu faptul că nu poți deveni un lider, fără a trece prin stadiul de discipol și subordonat.

Această aptitudine la copil apare doar dacă este educată de părinți. Disciplina poate fi educată doar de părinți severi și exigenți. Copilul se formează cu o orientare socială, doar atunci când știe să respecte autoritatea altora. Acest lucru nu-l împiedică în viitor se devină și el un lider. Dar pentru a ajunge un lider trebuie să treci pas cu pas prin mai multe etape, să te maturizezi și să înveți.

Părinții trebuie să înțeleagă că o severitate înțeleaptă – este un lucru bun. Aici nu vorbim despre violența fizică sau agresiune asupra copiilor. Există sfere în viață în care copilul trebuie să aibă libertatea de a alege. Dar acest lucru copilului doar i se va părea. De fapt, această alegere va fi formată de adulți.

Copii nu pot avea un statut egal cu părinții. Nu trebuie să le insuflați copiilor ideea că sunteți în poziții de egalitate. Nimeni nu va proteja emoțiile și ambițiile copilului dvs în viitor. Copilul trebuie să fie pregătit pentru aceasta. Pentru obținerea oricărui statut în viață fiecare persoană trebuie să lucreze foarte mult asupra interiorului său.

În această privință, este bine ca copilul să frecventeze diferite secții sportive sau de dans. O creștere și o dezvoltare în aceste domenii este imposibilă fără disciplină, responsabilitate și ascultare. Aici, copilul va învăța să accepte calm eșecurile și pierderile, ceea ce este o abilitate foarte importantă.

Strategia beneficiilor restricțiilor pentru copii este confirmată de multiple cercetări. La Universitatea din Essex, profesorul Eric Russon a realizat un studiu al acestei probleme. În cadrul cercetărilor a fost urmărit parcursul vieții copiilor, a căror mame erau foarte severe. În realitate, studiul a demonstrat că copiii crescuți de părinți exigenți obțin mult mai mult succes.

Educația exigentă

Copiii care sunt crescuți în limite clar stabilite sunt mult mai încrezători în forțele proprii și mult mai persistenți. Ei se acomodează mai ușor cu situațiile dificile din viață și stabilesc mult mai ușor contacte cu cei din jur. Acești copii au mai puține pretenții nerezonabile de la viață și pot să se concentreze atunci când lucrează.

Este foarte important să înțelegeți că exigența și rigorile fără un exemplu personal nu vor funcționa. Creierul copilului este aranjat astfel încât în cea mai mare parte percepe exemplul comportamentului părinților săi. Cuvintele în acest caz sunt secundare. Influiența pozitivă a părinților exigenți a fost confirmată de un sondaj în rândul copiilor cu vârste între 13-14 ani. Oamenii de știință au lucrat asupra acestui studiu timp de 6 ani.

 

Un copil imită cu plăcere comportamentul oamenilor care reprezintă o autoritate pentru el. Dacă părinții nu devin autoritate pentru copilul lor, el va găsi un exemplu de urmat în stradă, în filme, în jocuri sau printre rude. În acest caz părinților le va fi dificil să controleze și să-și monitorizeze copilul.  Le va fi greu să-și îndrepte copilul în direcția bună.

Cu cât părinții sunt mai exigenți, cu atât mai multe șanse are copilul să primească o educație bună și să-și găsească mai târziu un loc de muncă prestigios. Statisticile și faptele reale confirmă acest lucru.

Mai târziu, peste un timp, copii intervievați, care au participat la studiu au recunoscut, că le-a fost dificil cu părinții exigenți.  Dar, totuși ei le sunt recunoscători. Dacă nu ar fi fost insistența părinților, copiii nu ar fi învățat limbile străine și nu ar fi fost posibilă o pregătire calitativă pentru învățământul superior și mai târziu pentru muncă.

Strictețea și exigența părinților nu au nimic comun cu tirania și violența. Părinții trebuie să separe preferințele și gusturile proprii de cele ale copilului lor. Rigoarea exagerată și neadecvată poate distruge copilul și să omoare personalitatea din el. Ajuns la o vârstă matură această persoană nu va ști ce vrea și va trăi după obiectivele și dorințele altor persoane.

Nu interziceți copilului să-și vopsească părul în culori aprinse, să-și facă piercing-uri sau să poarte haine care vi se par ridicole. La o anumită etapă a vieții aceste lucruri sunt foarte importante pentru copil. Această etapă este trecătoare și este ceva normal! Dacă o persoană nu trece printr-o perioadă și experiență rebelă în adolescență, el va simți necesitatea de a se distra și a încerca tot felul de stimulente periculoase în maturitate (droguri sau sporturi periculoase).

Dar monitorizarea cercului de prieteni cu care comunică copilul este foarte importantă. Doar un mediu potrivit și adecvat, poate forma o personalitate respectată în societate. Sarcina părinților este să protejeze mintea fragedă a copiilor situațiile periculoase.

Pentru copii este util să se obișnuiască să mențină ordinea în casă, să învețe disciplina în achitarea facturilor și să viziteze regulat medicul. Este important să cultivați în copil obiceiul de a respecta timpul altor oameni și de a nu întârzia.

Cel mai important lucru!

Nu confundați severitatea și strictețea cu lipsa de iubire și încredere. Îmbrățișați și sărutați copilul la orice vârstă. Vorbiți cu copilul. Discutați cu copilul despre exemple din viață și situațiile prin care trec alți oameni. Explicați și povestiți copilului povestiri interesante din viață. Dar nu-l încărcați cu probleme intime și experiențele dvs. Fiți un exemplu pentru copilul dvs. Explicați de ce ați procedat într-un fel anume.

Chiar dacă în adolescență disciplina se ciocnește cu rezistență, semințele semănate vor încolți obligatoriu și vor da roade bune.