Gândurile unui bărbat de 40 de ani

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă în mintea unui bărbat ajuns la 40 de ani?

În acest articol vă propunem să faceți cunoștință cu câteva gânduri ale unui bărbat ajuns la o maturitate suficientă pentru a da sfaturi adolescenților.

„Voi avea în curând 40 de ani. Și chiar dacă mă simt ca un puști, odată cu experiența vine și înțelegerea”.

1. „Nu fumați și nu beți, restul le veți obține!”.

Credeți-mă acesta este purul adevăr. Iar la droguri nici să nu vă gândiți!

2.  Niciodată, cu excepția cazurilor cu adevărat dificile, nu cereți bani cu împrumut.

Nici pentru afaceri, nici pentru mașină, nici pentru un gadjet și nici pentru un cadou unei femei. Nu aveți bani – căutați alte opțiuni sau renunțați la idee. Creditul este primul și cel mai mare pas spre sărăcie. Dacă, totuși ați luat un credit – întoarceți cât mai repede banii și nu mai luați alt credit.

3. Țineți minte din start, nimeni nu vă datorează nimic.

Nici statul, nici părinții, nici societatea. Nu veți primi nimic dacă nu veți depune singuri un efort.

4. Învățați să vă limitați.

Expresiile precum ”…trăim odată!”  – sunt minciunoase și în spatele lor nu există nimic, cu excepția rușinii și consecințelor mai grave. Nu veți pierde nimic dacă nu vă cumpărați ultimul model iPhone sau dacă nu zburați (în credit) în Paris de Revelion. În general, renunțați la mentalitatea de consumator, fiți mai inteligent.

5. Respectați-vă. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să alergați după dorințe și iluzii deșarte, nu mințiți și nu vă lăudați.

Respectul de sine nu trebuie să depindă de modelul telefonului, haine sau mașină. Doar așa vă veți respecta, indiferent de circumstanțe.

6. Termenii ”onoare” și ”demnitate” nu au fost anulați de nimeni.

Fiți un om integru, nu încercați să negociați cu conștiința dvs. A fi un bărbat demn este o normă a vieții. Dacă aveți dreptate – nu vă temeți de nimic.

7. Respectați oamenii.

Chiar și pe cei, care par să nu merite respectul dvs. Respectul față de ceilalți este o caracteristică a unui bărbat adevărat.

8. Niciodată nu vă înfuriați.

Politețea, calmul și corectitudinea caracterizează persoanele cu adevărat remarcabile. Acest lucru vă ajută foarte bine în afaceri.

9. Evitați cheltuielile inutile, strângeți bani, chiar dacă acum nu-i aveți foarte mulți.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să deveniți zgârcit, înseamnă – că trebuie să vă gândiți dacă cu adevărat aveți nevoie de o nouă achiziție.

10. Lucrați cu responsabilitate.

Calea către prosperitate începe cu munca, deseori remunerată puțin. Salariul mic nu înseamnă că trebuie să fiți indiferent față de ceea ce faceți. Deseori se întâmplă ca oamenii care nu sunt înzestrați cu capacități și aptitudini deosebite reușesc să-și construiască o carieră de succes doar pentru că sunt foarte responsabili. Oamenii responsabili sunt puțin, de aceea sunt foarte apreciați.

11. Încercați să investiți banii.

Nu în piramide financiare sau ”start-up-urile” prietenilor. Investiți în bunuri imobiliare, hârtii de valoare, depozite bancare. Nu căutați modalități ușoare și rapide de a vă îmbogăți, aceste lucruri de regulă sunt o cale spre sărăcie sau chiar detenție. Iar deseori în ambele direcții.

12. Învățați

Internetul este locul minunat în ceea ce privește oportunitățile de învățare. Trebuie să învățați să comunicați cu banii în limbajul lor, urmați niște cursuri de contabilitate, învățați despre procesele de afaceri până în cele mai mici detalii. Chiar dacă este vorba de o afacere mică. Cu cât mai multe știți – cu atât mai multe oportunități aveți.

13. Nu vă leneviți

Scăpați de acest sentiment mizerbal, chiar dacă trebuie să o faceți cu forța. Uitați despre jocuri și navigarea inutilă pe rețelele de socializare, mai bine citiți ceva, mergeți la pescuit, la plimbare sau la piscină la urma urmei. Nu vă leneviți, de altfel peste 20 de ani vă va fi teamă să rămâneți singuri cu voi înșivă.

14. Nu începeți afecerile de la ”zero”

Adică nu începeți ceva de la cunoștințe ”zero”, nu încercați o afacere de succes doar pe unele ipoteze. Ideal este să porniți o afacere într-un domeniu în care ați lucrat mai mulți ani și știți totul de la A la Z. Dar aminitiți-vă de punctul 2! Dacă nu vă ajung bani – munciți, mai aveți suficient timp!

15. Și totuși timpul este neprețuit

În timp ce vă pregătiți pentru viață – ea trece. Valorile principale – nu sunt mașinile, apartamentele sau conturile bancare. La 40 de ani aceste lucruri nu mai sunt atât de interesante. Întotdeauna găsiți timp pentru hobby-uri, familie și prieteni, chiar și în detrimentul altor lucruri.

Atât! Înțeleg că este aproape imposibil să umați toate 15 reguli. Dar dacă aveți ambiții și doriți să obțineți ceva – depuneți efort. Cu siguranță nu veți regreta aceste lucruri.