Imaginile unice de pe Titanicul scufundat, care au cutremurat o lume întreagă

Acum aveți ocazia să priviți cum arată Titanicul scufundat cu aproximativ o sută de ani în urmă. În 2010 savanții au organizat o expediție în Atlanticul de Nord unde se află vaporul accidentat și au efectuat fotografii tridimensionale ale rămășițelor lui.

Pentru a obține aceste imagini ei au avut nevoie nu doar de echipament fotografic, ci și de date despre hidro-locație. Cercetătorii susțin că pentru prima dată au fost obținute imagini atât de detaliate ale obiectului care se află la o adâncime atât de mare. Fotografiile au fost folosite în instanța americană în dosarul privind compania RMS. Anume aceasta deține drepturi exclusive de a studia legendarul vapor.

În prezent de la fundul oceanului au fost ridicate mai multe de șase mii de obiecte. Valoarea bunurilor a fost evaluată la mai mult de 1.000.000 de lire sterline. Însă suma este mult mai mică decât resursele financiare care au fost necesare pentru operațiunea de căutare. Cercetările sunt destul de dificil de realizat din cauza faptului că în locul unde s-a scufundat Titanicul sunt curenți subacvatici foarte puternici și furtunile sunt pe ordinea zilei.

Admirați-le!

1.

2.

3.

4.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Imaginile sunt cu adevărat impresionante!