În Estonia, transportul public acum este gratis. Așa au decis deputații.

Cu 5 ani în urmă, în capitala Estoniei, orașul Tallinn, taxa pentru călătoriile în transportul public a fost anulată, după un referendum public în care 75% din locuitorii orașului s-au exprimat ”pentru”, potrivit World Economic Forum.

Pentru a beneficia de transportul public fără plată este suficient să vă înregistrați ca locatar al orașului și să achitați 2 € pentru o ”carte verde”. Cu toate acestea vizitatorii și turiștii care sosesc în acest oraș, inclusiv din alte regiuni din Estonia, trebuie să achite pentru călătoria în transportul public (autobuze, tramvaie, trenuri și troleibuze). 

Schimbările care s-au produs au fost pe placul estonienilor, de aceea guvernul acestui stat acum intenționează să extindă această modificare și să facă transportul public gratuit în toată țara.

Începând cu 1 august fiecare regiune din Estonia își poate scuti locuitorii de plata pentru călătoria în transportul public 24 de ore pe zi și 7 zile de săptămână.

Regiunile pot refuza această ofertă, dar în acest caz nu vor primi fonduri suplimentare alocate în acest scop din bugetul de stat.

Până în prezent, doar 11 din cele 15 județe din Estonia au fost de acord să implementeze această modificare și să facă transportul public gratis, deși din punct de vedere geografic aceste regiuni reprezintă o parte semnificativă a teritoriului țării.

Unele orașe din Franța și Germania la fel își doresc să facă transportul public fără plată, pentru a reduce fluxul transportului pe străzile orașelor și emisiile de poluanți în atmosferă, iar în Țara Galilor acum se desfășoară un experiment, care oferă locuitorilor transport public fără plată în zilele de weekend. Dacă Estonia va realiza planul cu privire la transportul public fără plată – va deveni prima țară din lume cu transport public gratuit.

De ce fără plată? 

Unii insistă că transportul public trebuie să fie gratuit, la fel ca școlile, parcurile și bibliotecile. În plus, aceste modificări sunt benefice pentru oraș, deoarece cu cât mai ușor oamenii se deplasează, cu atât mai mare este comerțul.

Pe site-ul oficial al Tallinnului este scris că beneficiarii principali ai transportului fără plată sunt cetățenii cu venituri mici, dar în același timp această modificare stimulează persoanele cu venituri mari să cheltuie mai mulți bani în restaurantele, cafenelele și magazinele locale.

Fiecare cetățean care se înregistrează ca locuitor al orașului Tallinn, contribuie automat la majorarea bugetului municipal, deoarece o parte din impozitul pe care îl achită este transferată bugetului municipal.

”Fără îndoială, noi nu doar acoperim cheltuielile, dar avem și profit” – spune Allan Alakula, șeful delegației UE din Tallinn. ”De când am făcut transportul public fără plată, am încasat de două ori mai mulți bani decât am cheltuit. Suntem bucuroși că atâția oameni sunt dornici să se înregistreze în Tallinn, pentru a beneficia de transportul gratuit.”

Este oare acest pas justificat?

Ar fi logic, ca transportul public fără plată să contribuie la refuzul de a utiliza transportul privat ceea ce ar fluidiza traficul pe străzile orașului și ar reduce nivelul poluării aerului.

Dar experiența din 2016 din orașul Tallinn a demonstrat că oamenii nu se grăbesc să renunțe la mașinile lor.

În 2014, la un an după inițierea experimentului, utilizarea transportului public a crescut cu 14 %. Dar utilizarea autoturismelor personale a scăzut doar cu 5%. Aparent, autobuzele au început să fie folosite doar de pietoni, deoarece numărul pietonilor s-a redus cu 40%.

Chiar dacă ponderea utilizării automobilelor a scăzut puțin, distanța medie parcursă cu mașina a crescut.

”Astfel, trecerea de la atomobil la transportul public este însoțită de o tranziție nedorită de la mersul pe jos la deplasarea cu transportul public și crearea ambuteiajelor pe străzi.”

În plus transportul public este folosit mai mult de bătrânii și tinerii, precum și de către persoanele cu venituri mici.

Cetățenii cu venituri mari nu au început să folosească transportul public, ”poate din motive ce țin de imagine și comfort”, după cum se menționează în raport.

În plus, autorii raportului consideră că venitul suplimentar obținut din impozite este un fenomen temporar:

”veniturile de la înregistrare vor scade îndată ce toți locuitorii orașului se vor înregistra, iar fluxul locuitorilor noi se va reduce”.

În concluzie, autorii raportului menționează:

”Efectele pe termen lung ale transportului public fără plată sunt încă supuse examinării și necesită o apreciere obiectivă”.