Pleoape lăsate: 5 metode eficiente pentru a scăpa de această problemă

5 produse împotriva pleoapelor lăsate

Ochii pot comunica foarte multe despre noi. Pleoapele lăsate pot fi cauza oboselii și a stresului, dar nu în toate cazurile. Pielea pleoapelor este foarte delicată și este supusă frecvent efectelor negative ale mediului înconjurător.

Pleoapele îmbătrânesc mai repede și acest lucru afectează foarte mult aspectul feței. Cauzele sunt următoarele: expunerea directă la lumina soarelui, toxinele și lipsa unei îngrijiri adecvate. Dacă aveți o predispoziție genetică sau nu prea aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, ar trebui să fiți, în continuare, mai atente la aspectul pleoapelor.

Echipa noastră a ales un și de sfaturi despre cum să aveți grijă de frumusețea Dumneavoastră!

1. Smochine și lămâie împotriva pleoapelor lăsate

Smochinele se găsesc în compoziția multor creme, pe baza lor se produc spray-uri și parfumuri de lux, pe lângă aroma plăcută, acestea sunt bogate în antioxidanți care previn îmbătrânirea pielii. Combinate cu lămâia, bogată în vitamina C, vă puteți face o mască pentru față, care vă va face pielea pleoapelor fermă și mai elastică. Ambele produse previn reducerea colagenului și a elastinei.

Ingrediente:

— Smochine coapte – 3 buc.

— 5 ml de suc de lămâie.

Metoda de preparare:

1. Spălați și uscați smochinele.

2. Dați-le prin răzătoare sau mărunțiți-le cu ajutorul unui blender pentru a obține o pastă omogenă.

3. Adăugați sucul de lămâie și amestecați bine.

Aplicare:

Aplicați pasta pe pielea pleoapelor. Datorită efectelor benefice ale măștii o puteți aplica chiar pe toată fața, cu condiția să nu fiți alergică la aceste ingrediente. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute, după care spălați-o cu apă caldă efectuând mișcări circulare. Procedura trebuie repetată înainte de culcare, de 3 ori pe săptămână.

2. Mere și miere

Această mască se poate utiliza ca măsură preventivă, deoarece acizii care se conțin în mere întineresc pielea. Mierea se poate folosi și singură, însă fibrele naturale de fructe îi vor spori beneficiile.

Ingrediente:

— Un măr copt.
— Două linguri de miere.

Metoda de preparare:

1. Pregătiți piureul de mere cu ajutorul unui blender sau cu mașina de tocat carne.

2. Adăugați două linguri de miere și amestecați până se formează o masă uniformă.

Aplicare:

Aplicați masca pe toată fața și lăsați-o să acționeze timp de o jumătate de oră. Clătiți cu apă rece. Temperatura scăzută a apei stimulează fluxul sanguin, alimentând astfel pielea feței. Repetați procedura de cel mult trei ori pe săptămână.

3. Făină de ovăz, miere și ouă

Ingredientele acestei măști conțin vitamine și aminoacizi care împiedică lăsarea pleoapelor și contribuie la întărirea turgorului pielii. Pe lângă proprietățile sale hrănitoare, masca este și purifiantă, deoarece fulgii de ovăz din compoziția acționează ca un scrub.

Ingrediente:

— 1 lingură de fulgi de ovăz.

— 2 linguri de miere.

— 1 gălbenuș de ou.

Metoda de preparare:

Amestecați toate produsele până când se formează o pastă. Nu folosiți întregul ou, este necesar doar gălbenușul, el întărește masca și nu-i va permite să curgă.

Aplicare:

Masca se poate aplica, cu mișcări fine, pe toată fața. Timpul de acțiune este de 20-30 minute, după care trebuie spălată cu apă rece. Faceți procedura de două ori pe săptămână.

4. Mușețel și castravete

În comerț există foarte multe produse de îngrijire care conțin mușețel sau castraveți. Dar le puteți pregăti și singură din produse naturale, iar rezultatul va depăși toate așteptările.

Ingrediente:

— Flori de mușețel, se pot utiliza și uscate – 2 linguri.

— 250 ml de apă.

— Jumătate de castravete.

Metoda de preparare:

Fierbeți apa și apoi turnați-o peste mușețel și lăsați timp de o jumătate de oră, în acest timp infuzia se va răci.

Stoarceți infuzia și puneți-o apoi împreună cu castravetele într-un blender.

Puneți-o la frigider timp de două-trei ore.

Aplicare:

Veți obține un tonic ușor, care poate fi folosit de două ori pe zi. Aplicați-l pe pleoape și pe zona ochilor pentru 20 de minute, apoi clătiți cu apă.

5. Aloe și ulei de avocado

Aloe are proprietăți de hidratare, întinerire și tonifiere, iar proprietățile aminoacizilor din uleiul de avocado completează perfect și sporesc acțiunea aloe. În urma aplicării acestei măști pielea își va recăpăta fermitatea și elasticitatea.

Ingrediente:

— Gel de aloe 45 grame.

— Ulei de avocado 30 grame.

Metoda de preparare:

Amestecați bine pentru a obține o masă omogenă.

Aplicare:

Masați pleoapele și fața cu amestecul obținut și lăsați timp de o jumătate de oră. Se spală apoi cu apă caldă. Este recomandat să aplicați această mască înainte de a merge la culcare, deoarece masca este destul de grasă și se va absorbi peste noapte. Repetați procedura de la trei până la patru ori pe săptămână.

Toate aceste măști pot fi folosite ca profilaxie. Acestea nu vă vor afecta pielea, cu condiția să nu aveți reacții alergice la anumite ingrediente.