Salvați această informație ca să nu o pierdeți! Cum se folosește amoniacul împotriva insectelor

Uneori parcă rămâi sleit de puteri de atâta luptă împotriva furnicilor, care parcă și-au făcut cuib la bucătărie… În asemenea cazuri poate fi de folos amoniacul!

Adăugați 100 ml de amoniac în 1 litru de apă și spălați cu această soluție toată mobila din bucătărie. Nu vă faceți griji pentru mirosul specific, el va dispărea după câteva minute. În schimb efectul asupra furnicilor va fi foarte îndelungat, astfel încât ele vor uita drumul în bucătăria dvs.

Amoniacul este eficient și împotriva țânțarilor atunci când mergeți la odihnă în aer liber. E suficient să stropiți puțin locul în care vă odihniți cu această soluție pentru a avea o odihnă plăcută și liniștită.

Amoniac împotriva insectelor

Amoniac: utilizare în grădină

Amoniacul le va fi de folos și celor pasionați de creșterea florilor și legumelor. Roșiile, castraveții, crinii, clematitele sau mușcatele reacționează foarte bine la fertilizare cu amoniac.

Dizolvați 50 ml de amoniac în 4 litri de apă și udați plantele cu acest amestec. Veți rămâne uimiți de aspectul lor sănătos și frumos.

Bulbi sănătoși fără chimicale

Gargarita este o problemă care provoacă multe bătăi de cap grădinarilor. Ea poate fi rezolvată prin udări săptămânale în prima parte a verii cu soluție de amoniac: 1 lingură la 1 găleată de apă. În acest fel veți obține și un efect repelent împotriva insectelor, dar totodată și fertilizare cu azot. Pentru a amplifica efectul puteți afâna solul la puțin timp după udare.

Amoniacul este și o soluție excelentă împotriva afidelor. Dizolvați într-o găleată cu apă 2 linguri de amoniac și 1 lingură de șampon sau detergent de rufe, apoi stropiți plantele cu această soluție, care de asemenea are efect fertilizator.

Amoniacul – apărătorul plantelor

Soluția de amoniac vă poate ușura considerabil lucrul de îngrijire a grădinii și de protecție a plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor. În afară de aceasta udarea plantelor cu soluție de amoniac stimulează creșterea lor și are efect fertilizator.

Dăunători sensibili la amoniac

1. Ceutorhynchus este o insectă dăunătoare ce atacă mai ales ceapa și usturoiul. Pentru a proteja culturile de acești gândaci, în prima jumătate a verii udați parcelele cu ceapă și usturoi cu soluție de amoniac (25 ml la 1 găleată de apă). Faceți asta o dată la 7-8 zile.

2. Afida poate distruge aproape în totalitate partea verde a oricăror plante. Pentru a scăpa de aceste insecte, dizolvați într-o găleată 50 ml de amoniac și 1/4 de săpun de casă dat la răzătoare. Astfel veți obține un fertilizator și un repelent foarte eficient.

3. Musca morcovului și musca cepei pot distruge în totalitate recolta acestor culturi. Udați parcelele respective cu soluție de amoniac (2 ml la 10 litri de apă).

4. Gândacii pocnitori sunt foarte răspândiți pe loturile nou-prelucrate și atacă mai ales tufele de roșii. Înainte de a le răsădi, adăugați în groapă puțină soluție de amoniac foarte diluată.

5. Muștele pot afecta creșterea și dezvoltarea florilor proaspăt răsădite. Dar, din fericire, e destul de ușor să scapi de ele: udați florile cu soluție de amoniac (25 ml la 2 litri de apă stătută). Pentru majoritatea florilor de cameră asta reprezintă și o măsură de fertilizare.