Sticla cu apă lăsată în mașină într-o zi însorită vă poate face să vă pierdeți automobilul. Acesta poate lua foc!

Sticlele de plastic pot reprezenta un adevărat pericol nu doar pentru mediul înconjurător, când putem vorbi de poluarea întregii planete, ci și viața noastră cotidiană. Uneori poate fi vorba chiar de viață și de moarte!

Un locuitor al statului Idaho a simțit pe propria pielea ce se poate întâmpla dacă într-o zi însorită lași în mașină o simplă sticlă cu apă.

V-ați jucat cu lupa și razele solare când erați mici? Aceasta e o metodă foarte simplă de a concentra fascicolul de lumină într-un singur punct.

Același efect se poate întâmpla și în cazul sticlei cu apă. Nimeni nu și-ar dori să găsească arsuri în mașină sau chiar să o vadă cuprinsă de flăcări.

Mecanicul-auto Dioni Amuchastegui lua prânzul chiar în mașină când brusc a observat un fir de fum ieșind din scaunul pasagerului. Inițial el nu și-a dat seama ce se întâmplă, dar apoi a observat că sticla cu apă care se afla pe scaunul pasagerului a generat acel efect de lupă care a și ars puțin învelișul din piele al scaunului.

Iată cele două găuri apărute în urma acestui fenomen neașteptat.

Suprafața rotundă a sticlei pline cu apă s-a transformat în lentilă, iar soarele canicular a ars astfel pielea de pe suprafața scaunului.

Se spune că omul deștept învață din greșelile altora. Ferice de acest șofer că era în mașină în acel moment, cine știe cu ce se putea sfârși povestea dacă sticla stătea așa timp de 10-15 minute.

Fiți foarte atenți pe vreme caniculară, parcați mașina în locuri umbrite și asigurați-vă că sticlele cu apă nu sunt expuse la soare.