Trucuri casnice: puneți o bucată de cretă în sertarul cu tacâmuri și veți scăpa de multe neplăceri! Puneți și în dulap o bucată.

Pe lângă tacâmuri, prosoape și alte ustensile de bucătărie există și multe alte lucruri care trebuie să fie în fiecare bucătărie, cum ar fi, de exemplu, creta obișnuită.

Creta nu costă foarte mult, dar veți economisi foarte mulți bani, dacă veți ști cum s-o utilizați. Mai mult, datorită anumitor proprietăți ale acesteia, este foarte dificil să-i găsiți o alternativă, ceea ce o face practic inestimabilă. Dacă veți observa pachete de cretă în bucătăria cuiva să știți că persoanele care locuiesc acolo sunt foarte bine informate.

Creta în bucătărie

1. Fețe de masă albe ca zăpada.

Se pare că fețele de masă nu doar se apretează. Dacă veți aplica cretă pe fața de masă, aceasta nu se va îngălbeni prea curând, își va păstra culoarea albă pentru mult timp. Metoda dată funcționează și în cazul hainelor.

2. Adio, mirosuri neplăcute!

Se referă, mai probabil, nu la dulapurile din bucătărie, ci la cămară. Mirosul greu care apare în locuri în care păstrăm diferite tipuri de ustensile va dispărea. Trebuie doar să puneți niște bucăți de cretă în zonele cu pricina: aceasta este foarte poroasă și absoarbe toate mirosurile.

3. Protecție împotriva dăunătorilor.

Creta nu va alunga moliile alimentare, dar furnicile încearcă să nu treacă peste liniile trasate cu cretă. Acest secret ar putea să vă fie de folos dacă aveți o bucătărie de vară sau o casă de vacanță.

4. Adio, pete de grăsime.

Suntem obișnuiți să acoperim imediat petele de grăsime cu sare. Sarea, printre altele, este destul de eficientă în acest caz, dar creta se va descurca mai bine. Prelucrați petele cu cretă și așteptați 10 minute.

5. Tacâmuri strălucitoare.

Pentru a avea tacâmurile mereu strălucitoare, puneți o bucată de cretă în sertarul cu tacâmuri. Creta absoarbe nu numai mirosurile, dar și umiditatea și astfel vă va proteja tacâmurile de argint și nichel.

6. Pereți curați.

În cazul în care pereții bucătăriei sunt deschiși la culoare, petele ar putea deveni o problemă. Iar creta, din nou, vă va fi de mare ajutor.

7. Supliment alimentar.

Pofta de cretă este primul semnal al lipsei de calciu sau fier în sânge, iar creta alimentară este unul din cele mai populare suplimente alimentare.

Aceste 7 sfaturi vă vor ajuta să mențineți ustensilele și bucătăria curată și proaspătă. Desigur, puteți aplica aceste reguli și în afara acesteia. Puneți, de exemplu, niște bucăți de cretă într-un set de instrumente pentru a le proteja de rugină sau utilizați cretă în cosmetologie pentru albirea unghiilor.

Puteți cumpăra cretă în orice magazin de papetărie și un singur pachet vă va servi ani întregi.

Dacă v-a plăcut articolul nostru, recomandați-l și prietenilor!