Ultimele cuvinte ale acestei mari doamne: „Încetați să vă intimidați, terorizându-vă cu gânduri rele”

Louise Hay, care a fost una din cele mai cunoscute autoare și speakeri motivaționali, a părăsit această lume la vârsta de 90 de ani… Dar sfaturile sale pline de înțelepciune rămân a fi actuale. Louise Hay susținea, că pentru a rezolva multe din probleme (de sănătate, emoționale, materiale, etc.) trebuie să ne învățăm cum să ne iubim pe noi înșine.

Sfaturi înțelepte de la Louise Hay despre cum să vă iubiți:

1. Încetați să criticați. Critica niciodată nu schimbă pe nimeni. Încetați să vă criticați. Acceptați-vă așa cum sunteți. Când vă criticați – vă schimbați spre rău. Iar atunci când vă aprobați și vă acceptați, vă schimbați spre bine.

2. Încetați să vă intimidați, terorizându-vă cu gânduri rele. Este un mod de viață îngrozitor. Găsiți pentru dvs o imagine, care vă este plăcută (poate fi chiar și o floare frumoasă) și renunțați la gândurile înfricoșătoare amintindu-vă de acea imagine plăcută.

3. Fiți generoși, buni și răbdători. Fiți bun față de propria persoană. Aveți răbdare, pe măsură ce învățați un nou mod de gândire. Tratați-vă ca pe o persoană cu adevărat iubită.

4. Fiți blând cu mintea dvs. A te urî înseamnă ați urî și gândurile. Nu mai faceți asta. Mai bine schimbați gândurile.

5. Lăudați-vă. Critica distruge persoana din interior. În timp ce laudele încurajează. Lăudați-vă cât mai mult posibil. Remarcați cât de bine vă descurcați cu fiecare problemă.

6. Fiți un sprijin pentru dvs. Găsiți modalități de a vă sprijini. Vorbiți cu prietenii și lăsați-i să vă ajute. Este firesc să cereți ajutor, atunci când aveți nevoie.

7.  Tratați cu dragoste toate neajunsurile dvs. Fiți conștienți de faptul, că aceste neajunsuri sunt create chiar de dvs pentru a vă satisface unele din nevoile personale. Încercați să căutați modalități pozitive noi pentru a vă satisface nevoile. De aceea, trebuie să scăpați de vechile stereotipuri negative în comportament.

8. Aveți grijă de corpul dvs. Învățați să vă alimentați corect. Trebuie să știți de ce hrană are nevoie organismul dvs pentru a rămâne energic și plin de vitalitate. Practicați exercițiile fizice. Aveți o atitudine iubitoare și blândă față de propriul corp, de parcă ar fi un templu.

9. Exersați cu oglinda. Priviți-vă în ochi mai des. Demonstrați-vă sentimentele de dragoste pentru voi înșivă. Privindu-vă în oglindă, iertați-vă și cereți iertare de la părinți. Cel puțin o dată pe zi spuneți-vă: „Te iubesc. Sincer te iubesc”.

10. Faceți acest lucru chiar acum. Nu așteptați până când se vor rezolva problemele, veți săbi, veți găsi un loc de muncă nou sau veți stabili niște relații utile. Începeți chiar acum și faceți tot ce vă stă în puteri pentru a începe să vă iubiți.