Un studiu a demonstrat: femeile singure ajung la bătrânețe mai sănătoase și mai fericite decât femeile căsătorite

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că a fi o femeie văduvă, poate fi benefic pentru sănătate, deoarece femeia singură este mai puțin afectată de stres la o vârstă înaintată, în comparație cu femeile căsătorite.

Doctorul în psihologie Caterina Trevisan de la Universitatea din Padova a spus că prezența unei soții este un mare beneficiu pentru bărbații în vârstă, deoarece femeia gestionează treburile casnice și are grijă de sănătatea soțului său, în timp ce femeile ”cu o probabilitate mai mare simt stresul și consideră rolul lor în căsnicie este frustrant și restricționat”.

Având în vedere că femeile, au de regulă o durată mai mare de viață în comparație cu bărbații, multe soții în vârstă suferă de consecințele responsabilității apăsătoare, deoarece trebuie să-și dedice viața îngrijirii soțului pe parcursul întregii vieți (Caterina Trevisan).

În alt studiu, s-a constatat că și în cazul femeilor tinere, soții provoacă mai mult stres și necesită mai multă grijă decât copiii!

S-a demonstrat că pentru multe femei, căsătoria este ceva care solicită la fel de mult efort ca maternitatea. S-a constatat, că o mamă estimează nivelul stresului din viața de familie cu 8,5 puncte din 10. Mai mult ca atât, 46% dintre femeile care au participat la acest studiu au mărturisit că soții lor le creează mai multe probleme, decât copiii mici!

Iată un rezumat al rezultatelor sondajului:

– 75% dintre femeile căsătorite susțin că cea mai mare parte a responsabilității pentru creșterea, îngrijirea și educația copiillor este doar obligația lor;

– 20% dintre mamele tinere susțin că, motivul principal al stresului lor este lipsa unui ajutor din partea soțului;

– aproape toate femeile intervievate au spus că în cele mai multe cazuri, stresul lor este rezultatul lipsei timpului din cauza treburilor casnice.

În plus, oamenii de știință de la Universitatea din Padova au descoperit că după moartea soțiilor lor, sănătatea soților se înrăutățește, dar când femeile își pierd soțul, devin mai sănătoase și mai ușor fac față depresiei și stresului. Cercetătorii susțin că acest lucru se datorează faptului că bărbații tind să se bazeze mai mult pe partenere, în comparație cu femeile care nu se pot baza pe soți.

Femeile căsătorite sunt sfătuite să-și amintească mereu că soții trebuie să fie parteneri egali. De aceea, trebuie să vă rezervați și timp pentru interesele personale, nu doar pentru grija față de soț.

Interesant! Se pare că bărbații în vârstă au nevoie mai mare de căsnicie decât femeile.